گزارش گرامیداشت سالروز استقلال افغانستان توسط مجمع دانشجویان افغانستانی استان قم
 
نشانه
درباره وبلاگ


بنام آفریننده اندیشه ها توانا بود هر که دانا بود زدانش دل پیر برنا بود دوستان عزیز سلام! امیدوارم اندیشه سبزتان همیشه سبز باشد و رازیانه افکار تان همیشه مروارید وار در حال رستن و تکامل، قدم تان را به این وبلاگ گرامی میدارم. سعی من در صفحات مجازی جادوی" وبلاگ نویسی" هم سرگرمی و هم مطالبی که باهدف ارایه اطلاعات مفید ( تا جای که توان داشته باشم) در زمینه های مختلف ( اجتماعی، تاریخی، دینی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی) می باشد که در تدوام این کار به دیدگاه های عالمانه و منصفانه شما نیاز دارم تا با لطف خود اشتباهات من را تذکرداده و از نقطه نظرات مفید شما در بهینه سازی کیفیت و کمیت مطالب استفاده خواهم کرد.
نويسندگان

 

در هنگام ورود، رفت و آمد و صحبت هاي بچه هاي دانشجو، پيشاپيش از فضاي مجلس خبر مي دهد. به هر تازه واردي، يک پوشه داده مي شود که داخل آن يک کاغذ سفيد، يک خودکار و برگه اي که روي آن متن سرود ملي افغانستان به دو زبان رسمي کشور،دري و پشتو تايپ شده، قرار دارد. ترکيب صندلي ها تقريبا بين خانمها و آقايان به تساوي تقسيم شده است. خانمها طبق معمول، در اول جلسه حضور دارند و طبق همان معمول! صندلي هالي خالي طرف آقايان، بيشتر به چشم مي خورد. جوانها زودتر آمده بودند. محل برگزاري مجلس، تالار همايش جامعه آل البيت است. يک مدرسه علميه در خيابان ساحلي قم، در مکان سابق اداره راهنمايي و رانندگي قم که اينک از کنار آن، يک خيابان ايجاد شده تا ترافيک کلافه کننده قم را روان کند. اعلاميه ها و برگه هاي نصب شده در تابلوي اعلانات جامعه، همگي به زبان عربي و درباره موضوعات حوزوي هستند. در ساعت 6 بعداز ظهر روز دوشنبه 31 مرداد/21 رمضان، مجري برنامه، مصطفي احمدي، بعد از اعلام برنامه ها و تسليت شهادت امام علي (ع) و تبريک نود و دومين سالروز استقلال افغانستان، از آقاي حميدالله نوري، قاري قرآن و دانشجوي مهندسي کشاورزي پيام نور دعوت نمود براي تلاوت قرآن شريف به جايگاه بيايد. بعد از تلاوت قرآن کريم، سرود ملي افغانستان پخش شد و حاضرين شگفت زده از اين کار، به پا خاستند. بعد از آن، مجري که دانشجوي اقتصاد دانشگاه مفيد است،با خواندن قطعه شعري از فروغ فرخ زاد، هواي ذهن ها را عوض مي کند: اگر به خانه من آمدي براي من اي مهربان! چراغ بياور و يک دريچه که از آن ازدحام کوچه خوشبختي را بنگرم.  او اين شعر را نيز براي جوانان هموطن مهاجر بويژه دانشجويان سرود: اين من و تو، حاصل تفريق ماست. پس تو هم با من بيا تا ما شويم، حاصل جمع تمام قطره ها مي شود دريا، بيا دريا شويم!
احمدي همچنين در مقدمه اي، از تشکلهاي دانشجويي افغانستاني در قم صحبت کرده و مي گويد که تشکل مفيد مي تواند ثمره کار دانشجويان را چندين برابر کرده و حتي به آنها اعتماد به نفس داده و بسياري از مشکلات عمومي شان را حل کند. براي ادامه صحبت، او از آقاي علي سعيدي، دعوت کرد تا به نمايندگي از مجمع دانشجويان افغانستاني استان قم درباره اين تشکل صحبت نمايد. سعيدي که دانشجوي ارشد حقوق دانشگاه قم است، اما بيشتر سخنانش را درباره استقلال، اوضاع سياسي افغانستان و تحليل آنها بيان کرد و در آخر نيز به معرفي مجمع دانشجويان پرداخت: گزيده اي از حرفهاي وي را پيش رو داريد: محفل امروز، به همت تعدادي از دانشجويان افغانستاني قم، بمناسبت گرامي داشت نود و دومين سالروز استرداد استقلال کشور عزيزمان افغانستان برگزار شده است. اين استقلال تداعي کننده  خودباوري، خودگرداني، خوداتکايي و اعتماد به نفس مردمان اين مرز و بوم است. هرچند استقلال کشورمان، چندان ديرپا نبود و بعد از مدتي، با تهاجم نيروهاي شوروي کمونيست، دوباره استعمار به جان کشورمان افتاد و دوباره مردم، اين استعمار را مانند قبلي يعني انگليس از کشور بيرون راندند. سه عامل باعث شده که کشورمان مورد توجه و طمع قدرتمندان قرار گيرد، يکي موقعيت خوب جغرافيايي، دوم منابع سرشار و دست نخورده طبيعي و سوم جهالت و تفرقه ميان مردم که باعث فرصت دادن به استعمارگران مي شود. مجمع دانشجويان افغانستاني از فرصت اين روز بزرگ استفاده کرده و از دولتمردان و مسولين حکومتي مي خواهد تا با ايجاد فضاي اعتماد و تاکيد بر عدالت اجتماعي، در آباداني کشور بکوشند و خاطره هاي ناخوشايند درگيريها و تبعيض گذشته را زنده نکنند. مجمع دانشجويان افغانستاني استان قم از سال 1382 براي جمع کردن دانشجويان هموطن ايجاد شد و تا دوسال گذشته نيز ادامه يافت که جا دارد از مسوولين گذشته آن تشکر کنيم. بعد از دوسال بي فعاليت، اينک عده اي از دانشجويان تصميم گرفتند که اين تشکل را دوباره زنده کرده و بپا دارند. انتخابات اين مجمع، در ترم آينده صورت خواهد گرفت. اين مجمع زير نظر نهاد نمايندگي رهبري ايران در دانشگاه قم ثبت خواهد شد. تاکنون چند برنامه و فعاليت از سوي مسولين اين مجمع انجام شده مانند ديدار با سفير و اقاي محقق رئيس کميسيون عدلي قضايي شوراي ملي افغانستان ، شرکت در برخي همايشها از جمله همايش سفيران بيداري و تلاش براي برقراري ارتباط منظم با طلاب حوزه هاي علميه.

بعد از پايان صحبت سعيدي، مجري برنامه دوباره برايمان شعري مي خواند از يک شاعر افغاني درباره وطن؛ جشن استقلال افغان زنده باد، همت مردان دوران زنده باد، درس عبرت داد بر دشمنان در نبرد و در ستيز، يک صدا باهم بگوييم افغانستان زنده باد! دکترعبدالمجيد ناصري، استاد حوزه و دانشگاه، سخنران بعدي بود که توسط وي به جايگاه دعوت شد.حجت الاسلام و المسلمين ناصري، که به عنوان استاد تاريخ در جامعه المصطفي تدريس مي کند، نيز از استقلال سخن گفت و درباره اوضاع جامعه افغانستان بعد از آن. او استقلال را داراي ارزش دانست و فداکاري مردان راه آزادي و استقلال وطن را ستود: مردان بزرگي در راه وطن کشته شدند از همه اقوام، از همه ولايات، و همه شرکت داشتند در اين مبارزه و جهاد عليه استعمار. اما بعد از استقلال، اتفاقهاي عجيب و ناپسندي بوجود آمد، يک قوم همه افتخارات استقلال و امتيازات حکومت و قدرت را براي خود دانست و با تبعيض و تعصب و خشونت بسيار، اقوام ديگر را محروم از حقوق عادي و انساني خود کرد. حتي افتخارات ملي و تاريخي کشور را بنام خود ثبت کرد و اگر اين کار را درباره بعضي چيزها نتوانست، آن را حذف کرده يا به شکل زشتي جلوه داد. همه چيز انحصار در يک قوم کوچک و اندک شد. دانشجويان به عنوان فشر فرهنگي و تحصيل کرده ملت، نبايد از اين وقايع و سرگذشت ها، خود را جدا دانسته يا ناآگاه باشد. در ايران درباره افغانستان، اطلاعات کامل و سالمي وجود نداشته و ندارد. حتي نهادهاي رسمي آن نيز مانند وزارت خارجه نتوانسته منبعي مناسب براي اينکار باشد. من مي ترسم که دانشجويان ما نيز از کشورشان و تاريخ آن، بي خبر بمانند و کارهاي اصلي را کسان ديگري غير از دانشجويان عزيز و با صداقت ما انجام دهند. اين تشکلها بايد يکي از کارهاي خود را، آگاهي دادن و مطلع کردن دانشجويان عزيز از موقعيت اجتماعي و سياسي خودشان در ا فغانستان و نقش سازنده آنها در آنجا بدانند.. استقلال افغانستان، آرمان و حاصل تلاش و فداکاري همه اقوام اين کشور بوده و آنها نيز بايد بتوانند به راحتي و بدون تبعيض، ثمره آن را دريافت کنند. من بسيار خوشحالم که با شما ديدار کردم.

مجري برنامه با تشکر از دکتر ناصري، ادامه مجلس را با سخنانش اين گونه پي مي گيرد: حضور 3 دهه مهاجرين در ايران، باعث شد که نوعي تبادل فرهنگي بين مهمانان و ميزبانان صورت گيرد. اين تبادل فرهنگي که نيز متاثر از سياستهاي دولت ايران در قبال مهاجرين بوده، بر فرزندان بويژه قشر جوان اين گروه بيشترين نفوذ را داشته است. اين نسل دوم، داراي هويتي معلق بين فرهنگ سنتي پدر و مادر و فرهنگ پيرامون خود شد. ناشبيه به هيچکدام و همانند تکه هاي ناجور به هم چسبيده. حال بايد پرسيد پدر ومادر  و قشر فرهنگي و تحصيل کرده مهاجرين براي گروه جوان خود چه کرده و چه بايد بکند تا او اينک يا بعدها خود را در آيينه هويت خودي، شفاف و واضح ببيند. احمدي سپس از آقاي اميري، رايزن فرهنگي سفارت کشورمان که مهمان مجلس بود، مي خواهد که سخنران بعدي جلسه باشد و به اين سوال جواب دهد که سفارت کشورمان به عنوان نماينده دولت افغانستان در ايران، چه طرح هايي براي حفظ هويت نسل جوان دارد؟

آقاي اميري، خود را غافلگير از طرح اين سوال نشان داد و گفت نمي تواند به اين سوال در اين فرصت کوتاه جواب دهد. او نيز به استقلال افغانستان پرداخت و از دانشجويان افغانستاني خواست که فعاليتهاي يک تشکل را ادامه بدهند و همان گرمي حضور اوليه را ادامه دهند.

کمتر از ده دقيقه قبل از اذان مغرب به وقت قم، احمدي، مجري جوان برنامه، با تشکر از حضور مخاطبين و از همه حاميان و ياري کنندگان برپايي مجلس، از مهمانان دعوت مي کند که به طبقه همکف براي صرف افطار و شام بروند.

بيشتر افراد دعوت شده به اين مجلس، دانشجويان دانشگاه هاي استان قم هستند. در ميان مهمانان استاد دانشگاه، پزشک، طلبه و هنرمند نيز حضور دارند. برخي از تشکلهاي حوزه و دانشگاه نيز از جمله مجمع فدا و مجمع طلاب استان قم نماينده اي فرستاده بودند. دفتر رهبر انقلاب اسلامي ايران در قم و امور فرهنگي دانشگاه قم، از حاميان مالي اين برنامه بوده است. همچنين برخي از دانشجويان برگزار کننده، قسمت اعظمي از هزينه انجام اين برنامه را  پرداخته بودند.

 

عکس های بیشتری از جلسه آن روز

مصطفی احمدی(خودم) به عنوان مجری برنامه

 

آقای حمیدالله نوری قاری محترم برنامه

 

ایستادن حضار به احترام سرود ملی افغانستان هنگام پخش آن

 

ایستادن حضار به احترام سرود ملی افغانستان هنگام پخش آن

 

آقای علی سعیدی

 

دکتر عبدالمجید ناصری

 

آقای امیری

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برو بچه های دانشگاه مفید هنگام افطار وشام

 

برو بچه های دانشگاه مفید هنگام افطار وشام

 

یکی از بچه های خوب تشریفات که زحمت زیادی رو واقعاْ کشید


 

و در آخر از دوست خوبم عبدالهادی فیاض که در تهیه گزارش کمک بسیاری را نمودند کمال تشکر را دارم


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: